Kleine culinaire encyclopedie van Vlaanderen / druk 1 van Antwerpse handjes tot Zeebrugse grijze garnalen

Kleine culinaire encyclopedie van Vlaanderen / druk 1
Publicatiejaar: 2009
ISBN 10: 900222284X
ISBN 13: 9789002222849

Over Kleine culinaire encyclopedie van Vlaanderen / druk 1

Streekproducten staan opnieuw volop in de belangstelling. Na de Geraardsbergse mattentaart werd onlangs het Brusselse grond-witloof door de Europese Commissie erkend als 'Beschermde Geografische Aanduiding', en de Vlaams-Brabantse tafeldruif is het eerste Vlaamse streekproduct dat beschermd wordt met een 'Beschermde Oorsprongsbenaming'. We mogen trots zijn op ons culinaire erfgoed: de heerlijke Vlaamse grijze garnalen, een gezonde boterham met filet d'Anvers of Loonse stroop, de exclusieve Poperingse hopscheuten, de Lierse Vlaaikens, de Antwerpse Handjes. En natuurlijk wordt ook de dorstige Belg niet vergeten. Welke stad of provincie hij ook bezoekt, altijd staat er wel een streekbiertje of een jenevertje klaar. Het zijn stuk voor stuk producten die met veel liefde en vakkennis op ambachtelijke wijze en met respect voor de traditie worden gemaakt. Achter elk van deze producten zit een verhaal. Declerq gaat in alle Vlaamse provincies op zoek naar de streekeigen producten en hun fascinerende geschiedenis.

Geschreven door Marc Declercq

Marc Declercq

Reviews

Laatst gewijzigd: vrijdag 3 november 2023