69 food & wine affairs

69 food & wine affairs
Publicatiejaar: 2016
ISBN 10: 940143431X
ISBN 13: 9789401434317

Over 69 food & wine affairs

Vanaf nu is de juiste wijn kiezen bij het gerecht een makkie Sepideh Sedaghatnia pakt na haar bestseller 69 dingen die je altijd al wilde weten over wijn uit met een vernieuwend food & wine-boek. De topsommelière legt je persoonlijk uit welke wijnen bij welke gerechten passen en laat hierbij haar Iraanse roots spreken. In dit tweede boek bundelt ze niet alleen haar favoriete Perzisch geïnspireerde recepten, maar ook de basisproducten uit de keuken van het Midden-Oosten krijgen een uitgebreide uitleg. Welke kruiden en specerijen doen haar hart sneller slaan en hoe zit het met hun gezondheidseffect? Welke zuivelproducten, vruchten en groenten zijn typerend voor haar keuken? Welke noten en granen, peulvruchten, soorten vlees en vis worden er gegeten? Deze culinaire ervaring resulteert in ruim dertig recepten uit het Midden-Oosten, gecombineerd met 69 wijnen uit de hele wereld. Een uniek en persoonlijk foodpairingboek, met zinnenprikkelende fotografie van Heikki Verdurme!

Geschreven door Sepideh Sedaghatnia

Sepideh Sedaghatnia (Shiraz, Iran, 1983) is een Iraans-Belgische sommelier en auteur. Sedaghatnia groeide op in Isfahan, verliet Iran in 2001 samen met haar ouders en zus op 17-jarige leeftijd en belandde in Kasterlee in België. Ze volgde hotelschool in Geel en volgde een opleiding tot sommelier aan de Franse Université du vin, gevestigd in het kasteel van Suze-la-Rousse. Ze startte haar carrière als sommelier in enkele horecazaken in de Kempen. Ze werd vervolgens sommelier van het sterrenre ...
Sepideh Sedaghatnia

Reviews

Laatst gewijzigd: vrijdag 2 februari 2024