Als kok in Frankrijk literaire recepten en culinaire verhalen

Als kok in Frankrijk
Publicatiejaar: 2010
ISBN 10: 9460420702
ISBN 13: 9789460420702

Over Als kok in Frankrijk

Sinds mensenheugenis laven Franse schrijvers zich aan het zintuiglijke genot dat gepaard gaat met koken. Als kok in Frankrijk brengt de beste culinaire fantasieën en gerechten samen. Geeft het oeuvre van François-René de Chateaubriand het geheim van de ideale steak prijs? Hoe bereidde Alexandre Dumas olifantspoot? Waarom zijn de preisoep van Marguerite Duras en de omelet van Honoré de Balzac zo bijzonder? Naast vele smakelijke verhalen bevat dit onweerstaanbare boek tal van handige recepten voor elke gelegenheid. Zin om je gasten te verbazen met gargantueske eieren? Wil je de hele Proust lezen op een dieet van zelfgemaakte madeleines? Vis serveren voor honderden genodigden? Je kunt naar hartenlust grasduinen in recepten en culinaire wijsheden van Rabelais, Montaigne, Molière, Rousseau, Baudelaire, Balzac, Zola, Queneau, Simenon en vele anderen. In deze uitgebreide editie van Als kok in Frankrijk grasduint Bart Van Loo in eeuwenoude Franse kookboeken, serveert hij talloze nieuwe verhalen en verrassende vondsten, en bereikt hij het summum van eten en lezen.

Geschreven door Bart van Loo

Geboortejaar: 1973
Bart Van Loo (Herentals, 1 februari 1973) is een Vlaams auteur en conferencier. Zijn boeken zijn vaak gerelateerd aan de Franse geschiedenis en cultuur. Met zijn bestseller Chanson. Een gezongen geschiedenis van Frankrijk raakte hij bekend bij het grote publiek. Van Loo wordt regelmatig in de media opgevoerd als Frankrijkkenner. In het voorjaar van 2012 was hij een centrale gast in De Laatste Show. Later volgde een reeks chansoncolleges in De Wereld Draait Door. Met zijn lezingen, optredens ...
Bart van Loo

Uitgaves van het boek Als kok in Frankrijk

Als kok in Frankrijk
Jaar publicatie: 2010
ISBN10: 9460420702
Als kok in Frankrijk
Jaar publicatie: 2008
ISBN10: 9085421373

Reviews

Laatst gewijzigd: vrijdag 15 maart 2024