Ode aan de e-nummers waarom e-nummers, kant-en-klaar-maaltijden en conserveermiddelen ons leven beter maken

Ode aan de e-nummers
Publicatiejaar: 2017
ISBN 10: 902633088X
ISBN 13: 9789026330889

Over Ode aan de e-nummers

Rosanne Hertzberger schreef met Ode aan de e-nummers een spraakmakend boek en geldt als een van de opvallendste tegenstemmen van de hedendaagse gezonde voedselindustrie. Als je de kookgoeroes moet geloven, is er niets erger dan een magnetronlasagne. Geen grotere zonde dan voorgesneden aardappeltjes, groenten uit blik, of kunstmatige kleurstoffen. Van Michael Pollan tot Rens Kroes: allen bepleiten een terugkeer naar grootmoeders keuken waar vers, simpel en onbespoten eten ambachtelijk werd klaargemaakt. Maar is dat echt beter voor je? En voor onze planeet? Rosanne Hertzberger bewijst het tegendeel en laat op overtuigende wijze zien dat kunstmatige kleurstoffen niet per se ongezonder zijn dan natuurlijke, dat aardappelpuree uit een zakje niet per se slechter is dan die van zelfgekookte, onbespoten piepers van de boerenmarkt en dat uitvindingen als kunstmest en megastallen de mensheid een enorme dienst bewijzen. Hertzberger beschrijft de enorme impact die chemie in onze voedselproductie heeft op het verbeteren van onze gezondheid, op welvaart, milieu en op de vrouwenemancipatie.

Geschreven door Rosanne Hertzberger

Rosanne Yente Hertzberger (Rotterdam, 9 september 1984) is een Nederlands microbioloog, schrijver en voormalig parlementariƫr. Hertzberger was van 2009 tot 2023 werkzaam bij universiteiten als onderzoeker. In dezelfde periode was zij columnist bij dagblad NRC. Van 2023 tot 2024 was zij namens Nieuw Sociaal Contract (NSC) lid van de Tweede Kamer. Hertzberger werd geboren in Rotterdam en groeide op in Dordrecht in een gezin met drie kinderen. Zij studeerde Life science & Technology aan de TU D ...
Rosanne Hertzberger

Reviews

Laatst gewijzigd: woensdag 30 april 2025