De koperslager en het grauw kort verhaal
Over De koperslager en het grauw
In De koperslager en het grauw hebben de communisten letterlijk elke kleur in het dorp verboden. De steenhouwer en doodgraver Clemens en zijn schoonvader Domin, een koperslager, komen hiertegen in opstand nadat ze filmrollen hebben gevonden met opnames uit een ver verleden. Er staan beelden op van de oogst, van kinderen die in de rivier aan het spelevaren zijn en van een smid die lachend een paard beslaat voor een meisje in bloemetjesjurk. Gesterkt door het verleden gaan Clemens en Domin letterlijk ondergronds en doen het dictatoriale regime op hun grondvesten schudden. Het verboden gebied moest worden opengesteld en de strook land die van niemand was, moest weer van iedereen worden. De muur die de mensen scheidde moest worden afgebroken. Een sprookje als meest wrede afspiegeling van de werkelijkheid.
Geschreven door Guus Bauer
Guus Bauer (Amsterdam, 1959) is een Nederlands schrijver, uitgever en literair journalist.
Bauer begon in 1977 op 18-jarige leeftijd zijn eigen uitgeverij, interviewde diverse auteurs en schreef boekrecensies en columns. Sinds 2008 publiceerde hij boeken uit eigen naam, daarvoor onder een pseudoniem.
Zijn boek Vogeljongen werd in 2016 door het boekenpanel in De Wereld Draait Door getipt en gaat over een jongen die in coma ligt en haalt herinneringen op uit zijn verleden. Zijn boek Vaders dag ...
Komt voor op deze lijsten
Reviews
Laatst gewijzigd: maandag 5 februari 2024